Internationale Beroepenwedstrijd Köln

12/05/2016

Het Nederlandse team, gevormd door Ewoud Oskam (Van der Linden & Veldhuis Isolatie BV) en Thijs Wolbers (Vinke Isotechniek), haalde het erepodium niet, maar zette een fenomenale prestatie neer. Tal van beursbezoekers staken hun bewondering voor het Nederlandse vakwerk niet onder stoelen of banken. Als een van de weinige kandidaten trapten Ewoud Oskam en Thijs Wolbers niet in een gemeen verstopt verloop.  Beide jongens hebben elkaar pas in de nationale voorronden leren kennen, maar bleken in Köln perfect op elkaar te zijn ingespeeld: naadloos teamwerk.

In alle opzichten geldt dat Nederland nooit eerder zo goed over het voetlicht is gebracht. Zowel het OOI-team op de tribune als de beursbezoekers volgden het team met zichtbaar plezier.

De werkgevers, vertegenwoordigd door Aad de Haan (Van der Linden & Veldhuis Isolatie BV) en Freico en Corrie Vinke (Vinke Isotechniek) waren dan ook bijzonder trots op hun vakspecialisten.

De FESI vakwedstrijden zijn voor het eerst opgenomen in het IEX Beursprogramma. Het blijkt een goede greep. Het ruim opgezette wedstrijdeiland heeft twee dagen lang het vakgebied gedemonstreerd en daarmee onafgebroken de verdiende aandacht op vak en opleiding gevestigd.