Nationale Beroepenwedstrijd 2016

14/03/2016

Thijs Wolbers (links) en Ewoud Oskam (rechts) gaan namens Nederland naar het EK Technisch Isoleren in Keulen, op 10 en 11 mei 2016. Zij plaatsten zich als beste isolatiemonteur en beste isolatieplaatwerker in de Nationale Beroepenwedstrijd op 10 en 11 maart 2016 in Hét Huis van de Isolatie in Woerden. Wij hebben een prachtige video-impressie laten maken van twee dagen supergeconcentreerd isolatiewerk van zes Nederlandse vakkanjers.

Thijs Wolbers is werkzaam als isolatiemonteur bij Vinke Isotechniek te Deventer, collega en in Keulen teamgenoot Ewoud Oskam is isolatieplaatwerker bij Van der Linden & Veldhuis Isolatie B.V. te Sas van Gent.

Met uiteenlopende isolatiematerialen zoals minerale wol, elastomeer en hardschuim bouwden de deelnemers onder tijdsdruk het perfecte isolatiesysteem. Venijnige leidingverlopen, flenzen, afwijkende hoeken en overgangen tussen systemen brachten Ewoud Oskam en Thijs Wolbers geenszins van de wijs.

Thijs Wolbers presteerde goed over de hele linie. Op het onderdeel elastomeer maakte hij volgens de jury overtuigend het verschil: “Op naar Keulen” reageert Thijs Wolbers glunderend. Ewoud Oskam op zijn beurt: “Verrassend, het ging me goed af, maar de titel had ik niet verwacht”. Te bescheiden, want zijn complexe plaatwerk versloeg de sterke concurrentie op punten. Buiten hun gehoorafstand bleken werkgevers Freico Vinke (Vinke Isotechniek) en Erik Warmink (Van der Linden & Veldhuis Isolatie B.V.) minstens even enthousiast.